Jak wysłać dania obiadowe?

Każdy, kto prowadzi biznes gastronomiczny musi zadbać o tak podstawową rzecz, jaką jest przygotowanie dań do wysyłki do klienta. Catering jest współcześnie praktyką bardzo powszechną i rzadko która restauracja pozostaje jedynie przy stacjonarnej obsłudze klienta. Szczególnie czas pandemii koronawirusa i związane z tym zjawiskiem obostrzenia pokazały, jak ważna dla gastronomii jest sprzedaż dań obiadowych na dowóz. Wielu restauratorów dowiodło, że na tej działalności można właściwie oprzeć cały swój biznes. Jak zatem znaleźć najlepszy sposób na pakowanie obiadów? Podpowiadamy!
 Jak-wysa-dania-obiadowe

Ważne jest to, co sprzedajemy

 
Zaczęliśmy od kwestii wysyłki dań obiadowych, ale co to tak naprawdę znaczy „danie obiadowe?”. Każdy będzie na to patrzył odrobinę inaczej. Wszystko zależy od tego, na co klient ma aktualnie ochotę oraz od tego w jakiej kuchni specjalizuje się nasza restauracja. Przecież każdy i to w różnym czasie może różnie podchodzić do kwestii tego, co w danym dniu i w danej chwili będzie jego obiadem. Jeśli mamy na myśli tradycyjny polski obiad, to wówczas na myśl nasuwa nam się kotlet schabowy albo mielony z ziemniakami oraz kiszoną kapustą. Miłośnicy kuchni włoskiej zamarzą o spaghetti boloński albo o pizzy, natomiast jeśli ktoś chce zjeść konkretnie i szybko to nie pogardzi amerykańskim fast foodem. Chyba każdy zdaje sobie sprawę, że każde z powyższych, przykładowych dań będzie wymagało nieco innego opakowania. Na szczęście w szerokiej ofercie sklepu Neopak nie brakuje opakowań, które z powodzeniem sprawdzą się w każdej restauracji.
 Jak-wysa-dania-obiadowe-1

Tradycyjne dania obiadowe

 
Kiedy myślimy o niedzielnym, domowym obiedzie, to wyobrażamy sobie konkretne, dwudaniowe danie. Oczywiście na początku zawsze pojawia się zupa
. Ale w co ją zapakować, skoro chcemy ją wysłać do klienta? Otóż, polecamy nasze opakowanie na zupę. W tym pudełku z powodzeniem możemy przewozić nie tylko pyszne zupy takie jak rosół, pomidorowa, żurek czy grochówka, ale też tzw. dania jednogarnkowe, czyli np. fasolka po bretońsku, bigos czy gulasz węgierski. Generalnie w to opakowanie możemy zapakować każde danie, które stanowi jedność spajającą wszystkie składniki, potrzebne do jego sporządzenia. Opakowanie to jest bardzo lekkie, więc nie będzie stanowiło problemu przewożenie większej liczby dań. Dodatkowym atutem produktu jest to, że klient może bezpośrednio spożywać danie z opakowania. Nie ma potrzeby przelewania zupy do talerza, co na pewno przypadnie do gustu klientom zabieganym, ceniącym sobie każdą sekundę oraz lubiącym wygodę.
 
Skoro już mamy kwestię zupy za sobą to pozostaje pytanie o danie główne. Pojemnik z trzema przegródkami będzie pasował do tego idealnie. Pierwsza przegródka posłuży do zapakowania w nią ziemniaków, kaszy, frytek czy innych dodatków. W drugą zapakujemy główny składnik drugiego dania, czyli mięso albo rybę. Trzecia przygródka idealnie nada się do włożenia tam surówek czy sałatek. Warto podkreślić, że jeśli zdecydujemy się na to opakowanie to klient zawsze otrzyma posiłek ciepły, gdyż produkt nie dopuszcza do szybkiej utraty ciepła przez zawartość. Oczywiście takie pudełko szczelnie zapakowane zawsze będzie stanowiło zabezpieczenie przez zanieczyszczeniami z zewnątrz. Dodatkowo, w przypadku niespodziewanych trudności w transporcie, opakowanie to chroni nasze dania przed zdeformowaniem. Teraz, w ofercie sklepu Neopak możesz nabyć te pudełka w zestawie po 80 sztuk, co w połączeniu z atrakcyjną ceną sprawia, że jest to bardzo ekonomiczne rozwiązanie.
 

Opakowanie na dwuczęściowe dania

 
A w co zapakujemy dania dwuczęściowe? Będą to np. takie obiady jak placek po węgiersku oraz gulasz, ryż z sosem słodko-kwaśnym czy chociażby wołowina po burgundzku i dodatki do niej. Wiadomo, że jeśli obiad klienta będzie dwuczęściowy to zapakowanie go w jedno- lub trzykomorowe opakowanie będzie zarówno nieeleganckie co niepraktyczne. Nie dość, że nasza restauracja straci w oczach klienta to jeszcze de facto zmarnujemy opakowanie, które świetnie sprawdziłoby się przy innych daniach. Ale w naszym sklepie każdy może nabyć pojemnik dwukomorowy. W sposób wygodny i praktyczny w jedną komorę zapakujemy pierwszą część dania (np. kaszę, ryż czy placek), natomiast w drugą komorę zapakujemy drugą część dania (gulasz, sos, mięso z warzywami, itp.). Ciekawostką może być fakt, że takie opakowanie może także posłużyć do pakowania weń deserów czy sałatek.
 Jak-wysa-dania-obiadowe-2

Jak zapakować burgery?

 
Do pakowania burgerów serdecznie polecamy burger boxy. Częstą bolączką mniejszych burgerowni jest to, że nie są one tak rozpoznawalne jak międzynarodowe korporacje. Dlatego tak ważne jest budowanie własnej marki na rynku. Nasze burger boxy pomogą w tym, że klient będzie kojarzył opakowanie, w którym dostał pysznego burgera z konkretną restauracją. A poza tym nasz produkt jest bardzo praktyczny i wygodny, jeżeli chodzi o pakowanie weń burgerów.
Jak-wysa-dania-obiadowe-3 

Pizza? Tylko w naszym kartonie!

 
Może być mała, średnia albo duża. Na cienkim lub grubym cieście. Klasyczna, włoska z minimalną liczbą dodatków, bogata po polsku, uginająca się pod składnikami albo w stylu amerykańskim. Niezależnie od tego, na jaką pizzę stawia nasza pizzeria ważny jest dobór odpowiedniego opakowania. Polecamy nasze kartony na pizzę, które z całą pewnością spełnią swoją rolę.

Oceń artykuł

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Na razie brak głosów! Bądź pierwszą osobą, która oceni ten artykuł.

Kategorie artykułu: Pojemniki do zgrzewu

ZAPOZNAJ SIĘ Z POZOSTAŁYMI ARTYKUŁAMI

DODAJ SWÓJ KOMENTARZ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *